Компанія-управитель Новороздільською ТЕЦ заявила про можливу диверсію

Читать на русском
Приватна компанія, яка управляє однієї з теплоелектроцентралей у Львівській області, заявляє про можливі диверсії.

Компанія-управитель Новороздільською ТЕЦ, яка заарештована і передана в управління у межах так званої газової справи братів Дубневичів, заявляє про можливу диверсію на електротехнічному обладнанні, яка могла призвести до знеструмлення та можливих вибухів та пожеж.

Таку заяву ТОВ «Нафтогаз тепло» оприлюднило на своєму сайті, повідомляє «Слово і діло».

«7 липня під час тестування обладнання, задіяного в зазначених випробуваннях, електротехнічним персоналом Новороздільської ТЕЦ в кабельних каналах ГРУ-6кВ було виявлено обрізку і демонтаж контрольних кабелів, призначених для запуску та керування основним електротехнічним обладнанням ТЕЦ. Таким чином, виникла загроза знеструмлення ТЕЦ та промислових споживачів, припинення теплопостачання та гарячого водопостачання мешканцям міста, а також виникнення надзвичайних аварійних ситуацій на ТЕЦ (пожежі, вибухи, пошкодження електротехнічного обладнання)», – ідеться у документі.

Вказану заяву компанія-управитель скерувала голови Львівської обласної державної адміністрації, управлінню Служби безпеки України у Львівській області, Нацполіції в регіоні та керівництву Новороздільської міської ради Львівщини.

«Ми вже не вперше зустрічаємось із такими можливими диверсіями. У травні місяці, при проведенні інвентаризації майна, переданого нам в управління, ми були свідками подій, коли невідомі особи спиляли дерево, яке впало на лінію електромереж і привело до знеструмлення об’єктів, які ми власне інвентаризували і які мали відношення до водопостачання міста Новий Розділ. Дерево, яке «випадково» впало на мережі невідомі пиляли під час сильної зливи, по коліно у воді і воно не представляло жодної цінності – отож це була явна спроба у перешкоджанні нам у проведенні інвентаризації, навіть ціною того, що ціле місто могло залишитись без водопостачання, а люди, що пиляли це дерево, наражали себе на небезпеку бути ураженими електричним струмом», – повідомив генеральний директор ТОВ «Нафтогаз тепло» Сергій Бульбас.

Нагадаємо, НАБУ затримало і повідомило про підозру колишньому топ-менеджменту компаній-власників Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ, а також раднику директора компанії «Енергія». За версією слідства, вони придбали в НАК «Нафтогаз України» за пільговою ціною природний газ нібито для виробництва теплової енергії для населення, що є обов'язковою умовою його використання. Втім замість цього ці дві ТЕЦ використали газ для виробництва електроенергії та подальшого її продажу державному підприємству «Енергоринок». Таким чином, підозрювані привласнили понад 300 млн кубічних метрів газу на суму понад 1,4 млрд грн.

Також у межах провадження суд заарештував ці дві ТЕЦ за клопотанням НАБУ. Пізніше суд передав їх в управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів за ініціативи детективів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: