Після обшуків в Криму провели масові затримання

Читать на русском
Російські силовики прийшли з обшуками в будинки кримських татар. В результаті обшуків було затримано 6 кримських татар.

Російські силовики, які прийшли з обшуками в будинки кримських татар сьогодні зранку, затримали 6 кримських татар.

Про це розповіла кримськотатарська правозахисниця Лутфіє Зудієва РБК-Україна.

Україна в ООН: кримські санкції потрібно посилитиУ МЗС України на засіданні Радбезу ООН щодо ситуації в анексованому Криму заявили про подальше посилення санкцій проти Росії.

Вона повідомила, що затримали Еміля Зіядінов - активіст, стример. Брав участь в пікетах в Москві в якості протесту проти репресій в Криму. Щодо нього було також складено адміністративний протокол за ведення відеозйомки в день обшуку в будинках кримських татар в березні 2019 року.

Також затримані Ісмет Ібрагімов, Алім Суф'яном - 30 років, одружений. Він брав участь в організації мусульманських свят. Відвідував суди за політично вмотивованими справами.

Сейран Хайретдінов - одружений, 3 дітей. У своїй місцевості був у числі організаторів святкових заходів К'урбан і Ораза байрам. Активно відвідував судові процеси щодо кримських татар.

Олександр Сизиков - російський мусульман інвалід I групи, повністю втратив зір у 2009 році. Двічі виходив на поодинокі пікети на підтримку політв'язня Едему Смаілова, глави релігійної громади "Топчик", який до арешту був опікуном Сизикова.

Вадим Бектеміров - одружений, у нього дочка. Активіст, який займався передачами в СІЗО політв'язням.

Адвокат Іслям Веліляєв повідомив в коментарі «Кримській солідарності», що його не допустили в будинок активіста Еміля Зиядинова, де силовики проводили обшук.

Нагадаємо, зранку 7 липня в Криму російські правоохоронці провели обшуки в будинках кримських татар.

Раніше генсек ООН оприлюднив доповідь про нові порушення прав людини в Криму. У тексті йдеться, що російська влада продовжує блокувати доступ Управлінню верховного комісара ООН з прав людини на півострів для моніторингу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: