В окупованому Криму кримські татари виходять на одиночні пікети

Читать на русском
На підтримку заарештованого російськими окупантами за одиночний пікет 76-річного Сервера Караметова в Сімферополі вишли одразу кілька кримських татар.

На підтримку заарештованого російськими окупантами за одиночний пікет у Криму 76-річного кримського татарина Сервера Караметова з такими ж пікетами на вулиці Сімферополя вишли одразу кілька кримських татар.

Про це написав глава центрального виконавчого комітету Курултаю Заїр Смедляєв на своїй сторінці у Facebook, передає «Слово і Діло».

«Замість одного заарештованого Сервера Агъа Караметова на пікети вийшли інші люди похилого віку», – пише Смедляєв.

Згодом він додав, що в Сімферополі чотирьох літніх людей, що вийшли з одиночним пікетом, затримали та відвезли до відділку поліції.

Нагадаємо, 8 серпня російські силовики затримали кримськотатарського активіста Караметова, який вийшов із плакатом до суду, в якому розглядалася справа Ахтема Чийгоза. На плакаті були слова, звернені до Путіна й Аксьонова: «Наші діти не терористи! Досить звинувачувати кримських татар!».

Так званий суд в окупованому Криму засудив 76-річного Караметова, який страждає на хворобу Паркінсона, до 10 діб адміністративного арешту за «опір працівникам поліції» на додачу до раніше призначеного штрафу.

7 серпня стало відомо, що прокурорка вимагала для Чийгоза 8 років із відбуванням у колонії загального режиму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: