Окупанти засудили українця на 6,5 років за «кримські диверсії»

Читать на русском
Верховний суд Криму сьогодні, 16 лютого, визнав громадянина України Андрія Захтея винним у підготовці диверсій на півострові в 2016 році й засудив до 6,5 років колонії суворого режиму.

Верховний суд Криму сьогодні, 16 лютого, визнав громадянина України Андрія Захтея винним у підготовці диверсій на півострові в 2016 році й засудив до 6,5 років колонії суворого режиму.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс».

Порошенко розповів про затриманих в РФ, Криму та на Донбасі українцівПорошенко пообіцяв зробити все можливе для повернення затриманих у Російській Федерації, Криму та на окупованому Донбасі українців.

«Призначити покарання у вигляді позбавлення волі на термін шість років і шість місяців із відбуванням у виправній колонії суворого режиму», – сказав суддя Сергій Погребняк.

Суд зарахував до цього терміну більш ніж півтора року, які українець провів під вартою.

Також українця визнали винним у підготовці до диверсії в складі організованої групи, в незаконному придбанні, передачі, збуті, зберіганні, перевезенні чи носінні вибухових речовин або вибухових пристроїв, вчинених у складі організованої групи, в придбанні або збуті офіційних документів і державних нагород, а також у використанні завідомо підробленого документа, що призвело до тяжких наслідків.

Нагадаємо, за даними ФСБ Росії, 7 і 8 серпня 2016 року спецслужба запобігла спробі прориву з материкової частини України до Криму диверсійно-терористичних груп, у результаті чого загинули російський військовий і співробітник ФСБ. Були затримані кілька українців, серед них і Захтей.

Під час огляду запасного колеса в автомобілі Захтея, за інформацією російської спецслужби, там були виявлені три кілограми вибухівки та гранати.

У підсумку Захтей визнав свою провину й уклав досудову угоду зі слідством.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: