Україна в ООН: кримські санкції потрібно посилити

Читать на русском
У МЗС України на засіданні Радбезу ООН щодо ситуації в анексованому Криму заявили про подальше посилення санкцій проти Росії.

Україна наполягає на посиленні санкцій проти Російської Федерації.

Як передає «Слово і Діло» з посиланням на Інтерфакс-Україна, про це заявила заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.

Шантаж кримчан та робота в «комісіях»: правова оцінка незаконних виборів у КримуВибори в РФ на території Криму є незаконними. А як бути з кримчанами, які беруть участь у виборчих комісіях? Чи можна вважати незаконними їхні дії, міркували правозахисники.

«Необхідно нарощувати існуючі багатосторонні і двосторонні санкції, резолюції Генеральної Асамблеї ООН про ситуації з правами людини в АР Крим і Севастополі, Україна, повинні бути підтримані і послужити дорожньою картою для зняття окупації», - сказала Зеркаль.

За її словами, Росія продовжує стягувати війська і озброєння на окупований півострів. Зокрема, на території Криму розгорнули два батальйони, оснащені зенітно-ракетними комплексами С-400 Тріумф, що здатні вражати цілі на відстані до 400 км.

«Москва перетворює Крим на величезну військову базу з сухопутним, повітряним і морським компонентами і використовує це як майданчик для своїх військових інтервенцій в інші місця. Сирія є свіжим прикладом», - наголосила представник МЗС.

Під час виступу в Радбезі ООН вона також поінформувала про репресії проти українців і кримських татар з боку окупаційної влади Криму.

Нагадаємо, що спеціальне засідання РБ ООН ініціювала українська сторона. Її підтримали Швеція, Велика Британія, Польща, Нідерланди та США. Головна тема обговорення - незаконні вибори президента Росії в окупованому Криму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: