У Луганській області збільшилася кількість жертв лісових пожеж

Читать на русском
У Луганській області кількість жертв масштабних лісових пожеж досягла шести осіб. Вогнем знищено близько 80 дачних будинків та 30 житлових будинків у с. Смолянинове.
Анна Ніколаєнко/Facebook

У Луганській області кількість жертв масштабних лісових пожеж досягла шести осіб.

Про це інформує пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

«Вогнем знищено близько 80 дачних будинків та 30 житлових будинків у с. Смолянинове. Попередньо 6 осіб загинуло», - повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За його словами президент Володимир Зеленський провів координаційну нараду за участі прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. Організовано роботу цілодобового оперативного штабу.

«З 13:00 понад 1000 рятувальників, поліцейських та гвардійців Луганщини та приданих сил з Харківської, Донецької, Дніпропетровської та Полтавської областей залучені до гасіння пожежі. Щойно з Краматорська вилетіло 2 пожежні літаки АН-32П ДСНС України. Працює оперативний штаб. Ситуація контрольована. Робимо усе, аби зберегти життя людей», - зазначив Арсен Аваков.

Також він повідомив, що поліцейські надають допомогу постраждалим, евакуюють людей із прилеглих сіл, проводять наземний моніторинг.

Нагадаємо, лісова пожежа в Луганській області спалахнула 6 липня. Вогонь охопив близько 85 гектарів Боровського й Охтирського лісництв у Новоайдарському районі.

Сьогодні стало відомо, що через сильний вітер вогонь дійшов до житлового сектору селищ Вовче і Смолянинове.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: