Суд зобов'язав НАБУ порушити справу стосовно міністра інфраструктури

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив скаргу заявника на невнесення Національним бюро відомостей до реєстру досудових розслідувань.
Владислав Криклій

Суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро порушити кримінальне провадження стосовно міністра інфраструктури Владислава Криклія та його попередника Володимира Омеляна, а також інших осіб за фактами можливого зловживання владою.

Таке рішення 31 березня ухвалив слідчий суддя Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

У рішенні вказується, що подано до НАБУ заяву про вчинення злочину колишнім міністром інфраструктури України Омеляном за попередньою змовою з його заступником Юрієм Лавренюком та державним секретарем Міністерства інфраструктури України Андрієм Галущаком, а також теперішнім міністром інфраструктури Криклієм. На думку заявника, вказані особи довели державне підприємство «Бердянський морський торговельний порт» до стійкої фінансової неспроможності – банкрутства, шляхом зловживання владою, службовими підробками, грубим порушенням законодавства про працю та невиконанням судового рішення.

Крім цього, у заяві містяться відомості вчинення кримінальних правопорушень начальником Бердянського філіалу ДП «Адміністрація морських портів України» та службовими особами ДП «АМПУ» та його колишнім керівництвом, а також виконувачем обов'язків директора на теперішній час, передбачених ст. 364, ст. 366, ст. 368, ст. 396 КК України і відносно керівників компаній ТОВ «Аскет-Шиппінг» та ТОВ «Агро-Класс» за ст. 26 КК України як співучасників злочинів, вчинених службовими особами.

Однак після одержання НАБУ цієї заяви відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено не було. Тому заявник подав скаргу на бездіяльність НАБУ і просив суд зобов'язати орган порушити справу. Суд скаргу задовольнив.

Нагадаємо, суд зобов'язав НАБУ порушити справу стосовно заступника голови КМДА. Також суд зобов'язав Національне бюро порушити справу стосовно миколаївської судді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: