Суд зобов'язав НАБУ порушити дві справи стосовно посадовців Дніпра

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив дві скарги представника телерадіокомпанії на бездіяльність Національного бюро.
Дніпровська міська рада

Суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро порушити два кримінальних провадження стосовно посадових осіб департаменту транспорту та транспортної інфраструктури, а також благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради.

Такі рішення 16 квітня ухвалила слідча суддя Вищого антикорупційного суду Наталія Мовчан, повідомляє «Слово і діло».

Представник місцевої телерадіокомпанії «Регіон» подав до НАБУ дві заяви про можливе вчинення злочину посадовцями цих двох департаментів Дніпровської міськради. Проте НАБУ протягом 24 годин так і не внесло відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Тому представник ТРК «Регіон» подав скаргу до суду, в якій просив зобов'язати Бюро це зробити. Суд скарги задовольнив.

Згідно заяви ТРК «Регіон», посадовці департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР за попередньою змовою з службовцями ТОВ «Паркт Сервіс Группе» організували, провели конкурс та визначили оператора, який здійснює обладнання, утримання майданчиків для паркування транспортних засобів, які перебувають у комунальній власності територіальної громади міста Дніпро. Тому, на думку заявника, такі дії можуть свідчити про вчинення правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб) і ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

За іншою заявою ЗМІ, посадовці департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР за попередньою змовою з службовцями ТОВ «Інкомеко» організували, провели відкриті торги та уклали договір за результатами проведення відкритих торгів щодо закупівлі послуг на суму 236,38 млн грн. На думку ТРК «Регіон», вказані особи могли вчинити правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 28 і ч. 5 ст. 191 ККУ.

Нагадаємо, суд зобов'язав НАБУ порушити справу стосовно міністра інфраструктури. Також суд зобов'язав Бюро порушити справу стосовно заступника міського голови Києва Віталія Кличка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: