Суд зобов'язав НАБУ порушити справу стосовно Венедіктової

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив скаргу одеського активіста на бездіяльність працівника Національного бюро.
Ірина Венедіктовафото: УП

Суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро порушити кримінальне провадження за фактами можливого недостовірного декларування генеральною прокуроркою Іриною Венедіктовою.

Таке рішення 24 квітня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомила журналісту «Слово і діло» керівниця відділу комунікацій ВАКС Олеся Чемерис.

«ВАКС задовольнив скаргу та зобов'язав НАБУ внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактами можливого вчинення генеральним прокурором України кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 ККУ», – сказала вона.

Як повідомив у Facebook активіст Сергій Стерненко, ВАКС задовольнив його скаргу. Він зазначив, що подав до НАБУ заяву про ймовірне недекларування Венедіктовою наручного годинника із колекції Hublot, вартість якого в перерахунку на національну валюту сягає близько 300 тисяч гривень.

«Заяву я подавав щодо недекларування майна (годинника за 10 тис. євро та членства у ГО з ознаками прибутковості) генеральним прокурором України Іриною Венедіктовою. Після внесення відомостей до ЄРДР клопотатиму також і про дослідження фактів недекларування відомостей про право оренди/користування квартири Венедіктовою, про що днями повідомляли журналісти програми «Схеми», – наголосив Стерненко.

Нагадаємо, суд зобов'язав НАБУ порушити справу щодо ремонту в аеропорту «Запоріжжя». Також суд зобов'язав бюро порушити дві справи щодо посадовців Дніпра.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: