Суд зобов'язав НАБУ порушити справу стосовно заступника голови КМДА

Читать на русском
Антикорупційний суд зобов'язав Національне бюро внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за заявою приватної компанії.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро порушити кримінальне провадження за фактами можливого зловживання службовим становищем заступником голови Київської міської державної адміністрації.

Таке рішення 30 березня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в рішенні, компанія «Торговий дім «Глорія Трейд» подала до НАБУ заяву про вчинення правопорушення, проте детектив протягом 24 годин не вніс відомості за заявою до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Тому представник фірми подав скаргу на бездіяльність НАБУ і просив суд зобов'язати детектива внести відомості до ЄРДР.

На думку заявника, заступник голови КМДА шляхом зловживання службовим становищем під час затвердження завдання на проектування об'єкту будівництва від 19 липня 2017 року вніс до офіційного документу завідомо неправдиві відомості. Це стало підставою для ухвалення розпорядження КМДА від 27 вересня 2019 року, на виконання якого керівник Управління екології та природних ресурсів мав забезпечувати коштами місцевого бюджету самочинне будівництво на самочинно зайнятій земельній ділянці. Такі дії, на думку заявника, містять ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України.

Крім цього, у заяві міститься інформація про те, що капітальний ремонт за адресою: м. Київ, Оболонська площа, 6, забезпечується коштами ТОВ «Соллур» задля незаконної можливості під час капітального ремонту побудувати на території земельної ділянки зовнішньо будинкові інженерні мережі свого об'єкту будівництва. При цьому кошти місцевого бюджету частково чи повністю привласнюються невстановленою службовою особою КО «Київзеленбуд» через генпідрядника ТОВ «Сівін Транс». Вивчивши скаргу, суддя її задовольнив і зобов'язав НАБУ порушити провадження.

Нагадаємо, суд зобов'язав НАБУ повернути майно одеському Держгеокадастру. Також суд зобов'язав НАБУ повернути телефони митника у справі одеського бізнесмена Вадима Альперіна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: