Суд продовжив слідство у справі можливої держзради Семочка

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив клопотання слідчого Державного бюро розслідувань про продовження слідства у справі.
Сергій Семочко

Суд продовжив до 15 квітня 2021 року строк досудового слідства у справі можливої державної зради колишнього першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

Таке рішення ще 10 квітня ухвалив слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Служба безпеки України порушила кримінальне провадження за фактом можливої державної зради Семочка. Вказана справа відкрита за заявою журналістів Bihus.info. Журналісти встановили, що дружина ексрозвідника Тетяна Лисенко, а також її родичі, в тому числі діти від першого шлюбу мають російські паспорти. Своєю чергою Семочко відхрестився від цих паспортів і заявив, що кримчан примусово паспортизували.

У межах цієї справи слідчі Держбюро розслідувань провели низку слідчих дій, зокрема, одержали доступ до декларацій Семочка. Однак, за словами слідчого, наразі завершити слідство не є можливим, а тому розслідування необхідно продовжити ще на рік, тобто до 15 квітня. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив.

Нагадаємо, Bihus.info знайшло ряд елітної нерухомості у сім'ї розвідника, серед якої три будинки в Козині під Києвом на загальну суму в 8 мільйонів доларів. За інформацією журналістів, володіння зазначеної нерухомістю не відповідає доходам родичів Семочко. У зв'язку з цим, Національне антикорупційне бюро порушило кримінальну провадження за фактом можливого незаконного збагачення першого заступника голови СЗР. Проте пізніше НАБУ закрило цю справу через визнання неконституційною статтю про незаконне збагачення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: