МЗС вимагає посилити санкції щодо РФ за новий «референдум» на Донбасі

Читать на русском
МЗС України виступає за посилення санкцій проти Росії за організацію так званого референдуму щодо змін до конституції РФ на тимчасово окупованому Донбасі.

МЗС України виступає за посилення санкцій проти Росії за організацію так званого «референдуму» щодо змін до конституції РФ на тимчасово окупованому Донбасі.

Про це йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства.

Раніше в «ЛНР-ДНР» заявили про плани забезпечити «голосування» жителів ОРДЛО з російськими паспортами.

МЗС розцінює такі наміри як чергову спробу порушення суверенітету і територіальної цілісності України. При цьому масову роздачу російських паспортів на Донбасі назвали грубим втручанням у внутрішні справи і продовженням повзучої анексії.

Крім того, Україна підкреслює, що паспортизація окупованих територій руйнує мінські угоди. А з точки зору українського та міжнародного права голосування в Криму також буде незаконним, а результати не будуть визнані.

«Загальною відповіддю на незаконні дії РФ має бути посилення політико-дипломатичного і санкційного тиску на державу-агресора», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, голосування за зміни до Конституції Російської Федерації пройде першого липня. Зокрема, Росія буде організовувати дільниці для голосування і на окупованих територіях України.

«Слово і діло» з'ясувало, як на організацію референдуму щодо змін до Конституції РФ повинні відреагувати українські суди, що посилить позицію України в справах проти РФ, які розглядають міжнародні суди.

Нагадаємо, Рада ЄС у четвер, 18 червня продовжила до червня 2021 року санкції щодо Російської Федерації за незаконну анексію Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: