ЄС продовжив економічні санкції проти Росії

Читать на русском
Європейський Союз схвалив остаточне рішення про продовження санкцій проти Росії ще на пів року - до 31 січня 2021 року.
Фото Zaxid.net

Європейський Союз схвалив остаточне рішення про продовження санкцій проти Росії ще на пів року - до 31 січня 2021 року. Вони були впроваджені ще в 2014 році за «дестабілізуючі дії РФ в Україні», а їхнє зняття прив'язане до виконання Росією Мінських домовленостей.

Відповідне рішення ухвалила у понеділок, 29 червня, Рада Європейського Союзу, йдеться в повідомленні його пресслужби.

Санкції проти «Північного потоку-2»: як вплине на Україну напруга між США й ФРНПозиція Києва завжди була послідовною в питанні енергетичних проєктів Москви в ЄС, тому Україні не варто побоюватися наслідків погіршення відносин між партнерами, вважає експерт.

Нагадаємо, мова йде про секторальні санкції проти Росії, які Євросоюз ввів в липні 2014 року. Вони обмежили доступ державних фінансових установ з РФ до фінансових ринків ЄС, наклали ембарго на торгівлю зброєю, встановили заборону на експорт товарів подвійного призначення, а також обмежили доступ Росії до високотехнологічних товарів, особливо в нафтовидобувному секторі.

Санкції уклали терміном на пів року і з грудня 2014 го постійно продовжували.

19 червня політичне рішення про продовження цих санкцій схвалила Європейська рада - конференція лідерів країн-членів ЄС. Тепер в юридичну силу воно вступить після публікації в офіційному віснику Євросоюзу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: