На організаторів голосування про зміни до конституції РФ в Криму чекають санкції – МЗС

Читать на русском
Проведення голосування про внесення змін до конституції РФ в Криму є незаконним і матиме для Росії політичні і правові наслідки.
Радіо Свобода

Проведення голосування про внесення змін до конституції РФ в Криму є незаконним і матиме для Росії політичні і правові наслідки. Україна вже звернулася до міжнародних партнерів з проханням засудити організацію «голосування».

Про це заявив заступник глави Міністерства закордонних справ України Василь Боднар в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

За його словами, міжнародне співтовариство має великий вплив на відповідні дії Росії. Воно може як засудити РФ, так і розширити санкції та політичний тиск.

«Організація голосування на окупованій території українського Криму, а також організація участі в голосуванні осіб, які є власниками незаконно виданих паспортів РФ, матиме для РФ політичні і правові наслідки», - сказав Боднар.

Також заступник голови МЗС сподівається на те, що громадяни України, які вимушено перебувають на окупованих територіях, утримаються від участі в незаконному голосуванні з точки зору міжнародного права.

Відзначимо, в Росії від 25 червня почали голосувати за поправки до конституції РФ. Їх ухвалення «обнулить» президентські терміни чинного президента Росії Володимира Путіна і зможе дозволити йому залишатися на цій посаді до 2036 року.

Також нагадаємо, МЗС вимагає посилити санкції проти РФ за новий «референдум» на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: