Україна в рейтингах: туризм – в плюс, інновації – в мінус

Читать на русском

Туристична галузь в Україні розвивається, і про це свідчать світові рейтинги. У 2019 році наша країна поліпшила свої позиції відразу за трьома напрямками – туристична інфраструктура, привабливість і безпека для мандрівників. А ось в інших сферах похвалитися поки що нічим, «Слово і Діло» розібралося докладніше.

Всесвітній економічний форум опублікував великий звіт із туризму, згідно з яким Україна піднялася на 20 позицій (у порівнянні з 2017 роком) в рейтингу найбезпечніших країн для мандрівників. Серед врахованих критеріїв – рівень злочинності, надійність поліції, поширеність терактів. Найбезпечнішими країнами для туризму визнали Фінляндію, Ісландію та Оман. Від поїздок до Ємену, Нігерії та Сальвадору краще утриматися.

Крім того, на 10 позицій Україна піднялася в рейтингу туристичної привабливості: на 78 місце. Найбільш привабливими для туристів є Іспанія, Німеччина, Франція та Японія, найменше мандрівники прагнуть потрапити до Ємену. У рейтингу туристичної інфраструктури в України зростання на 6 позицій – до 73 місця.

Вперше Україна була представлена в рейтингу небезпечних країн для жінок, які подорожують – 20 місце із 50-ти (чим вище місце, тим небезпечніша країна). При складанні рейтингу аналітики врахували такі дані: частота застосування насильства стосовно жінок, безпека на вулицях вночі, кількість зґвалтувань тощо. Найнебезпечнішими країнами для мандрівниць виявилися Південна Африка, Бразилія та Росія, спокійно можна їхати до Іспанії, Сінгапуру та Ірландії.

Жодних змін в України в Індексі соціального прогресу: 64 місце із 146. У рейтингу світових виробників сталі наша країна, як і раніше, посідає 13 місце із 64.

Регрес стався в рейтингу інновацій: мінус 4 позиції, і тепер Україна посідає 47 місце із 129. У рейтингу враховується 80 показників, в тому числі стан інфраструктури, рівень розвитку інфраструктури і бізнесу, а також політична ситуація. До першої трійки рейтингу увійшли Швейцарія, Швеція і США, замикає його Ємен.

Також Україну вперше включили до рейтингу кращих країн для інвестицій і бізнесу (49 місце із 67) і рейтинг країн з найкращою якістю життя (62 місце з 70). Щоб класифікувати країни за якістю життя, проаналізували індекс купівельної спроможності, індекс особистої безпеки, співвідношення цін на житло і доходу, індекс забруднення, послуги охорони здоров'я. Виявилося, що найкомфортніше жити в Данії, Швейцарії та Фінляндії, аутсайдером рейтингу став Іран.

Нагадаємо, з початку року українська гривня показала найбільше зміцнення до долара серед всіх світових національних валют.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: