Новий статус України в НАТО: чи блокуватиме Угорщина співпрацю й надалі

Читать на русском
Михайло Дяденкополітолог

Новий статус України не означає, що міністерські зустрічі комісії Україна-НАТО розблоковано. Угорщина продовжує перешкоджати зближенню України з Північноатлантичним альянсом. Однак це не вплине на стратегічну мету України щодо вступу до НАТО. Про це в коментарі «Слово і діло» сказав політолог Михайло Дяденко.

«Насправді, я не бачу щодо цього проблеми. Якщо говорити про стратегічні пріоритети, то про це говорити взагалі рано, але на сьогодні той формат, який в України з’явився із Північноатлантичним альянсом, зокрема, приєднання до більш широкого формату, надає нам величезні можливості. Тому питання Угорщини на сьогодні неактуальне», – наголосив Дяденко.

Він підкреслив, що в будь-якому разі це довготривалий процес, але розширений формат співпраці надає Україні можливості, незважаючи на те, що Угорщина блокує низку питань.

Угорщина не розблокувала діалог Україна-НАТО – СтолтенбергНовий статус України не означає, що міністерські зустрічі комісії Україна-НАТО розблоковано. Угорщина продовжує перешкоджати зближенню України з альянсом.

«Незважаючи на закиди про те, що нинішнє керівництво недостатньо робить, Україна має шанс продемонструвати високий рівень співпраці. Я нагадаю, що торік була заморожена командою Трампа військова допомога Україні, але згодом кошти були розморожені, коли до влади прийшла команда Зеленського», – прокоментував Михайло Дяденко.

Нагадаємо, минулого тижня Україна отримала статус партнера НАТО з розширеними можливостями; цей статус дозволяє посилити співпрацю у військовій сфері, однак не означає, що Україна стала ближче до вступу в альянс.

Раніше Угорщина заявила, що припинить блокувати засідання ради Україна-НАТО, коли Київ розв'яже питання мови та освіти щодо угорської меншини Закарпаття.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: