ВАКС знову продовжив домашній арешт рівненського судді

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора про продовження запобіжного заходу підозрюваному рівненському судді.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Суд продовжив до 27 липня нічний домашній арешт колишнього голови Володимирецького районного суду Рівненської області Леоніда Закревського, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в одержанні неправомірної вигоди і зловживанні впливом.

Таке рішення ще 27 травня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і діло».

Також суд продовжив дію таких обов'язків судді: прибувати на першу вимогу; не відлучатися з місця проживання без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Водночас 18 червня апеляційна палата ВАКС розглянула скаргу на рішення від 27 травня про продовження домашнього арешту Закревського. Вивчивши апеляцію, судді залишили її без задоволення.

Як відомо, 6 березня суд відправив суддю Закревського під домашній арешт. 21 лютого йому повідомили про підозру. Детективи НАБУ встановили непоодинокі факти висловлювання підозрюваним головою суду прохання надати йому неправомірну вигоду з метою ухвалення рішення ним особисто в інтересах зацікавлених осіб, або ж задля впливу з цією ж метою на суддів цього ж суду. Йшлося про ухвалення рішення в різних справах, що були на розгляду суду: від ухвалення рішення про адміністративне стягнення за водіння в нетверезому стані, до повернення майна, арештованого в межах розслідування у кримінальному провадженні. Неправомірну вигоду Закревський нібито отримав через посередника.

Раніше НАБУ знайшло у Закревського карту поляка. Пізніше суд заарештував вилучені під час обшуку кошти в цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: