ВАКС залишив заарештованими гроші обвинуваченого САП судді з Одеси

Читать на русском
Антикорупційний суд не зняв арешт з коштів одеського судді, якого обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Суд залишив заарештованими 9900 доларів і 2400 євро судді Малиновського районного суду міста Одеси Анатолія Целуха, якого обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 3 червня ухвалила колегія суддів Вищого антикорупційного суду за результатами розгляду клопотання адвоката судді, повідомляє «Слово і Діло».

29 березня 2019 року під час обшуку у житлі Целуха детективи вилучили 9900 доларів і 2400 євро. Пізніше судом на них накладено арешт. На засідання адвокат обвинуваченого судді подав клопотання про зняття арешту. Вивчивши клопотання, суд залишив його без задоволення.

Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо Целуха.

Як відомо, за даними слідства, Целух отримав неправомірну вигоду у розмірі 2500 доларів за ухвалення рішення на користь громадянина у цивільній справі щодо вирішення житлового спору. У СБУ додали, що у провадженні судді з 2017 року перебувала позовна заява мешканця Одеси до одного з акціонерних підприємств щодо визнання недійсним рішення про виділення житлової квартири. Справа не розглядалась по суті понад півтора роки, через що реальний власник житла не могла розпоряджатись своєю приватизованою квартирою. У лютому цього року власник квартири звернулася до Малиновського суду Одеси з позовом про відвід судді.

Нагадаємо, НАБУ, СБУ і САП викрили Целуха на хабарі. Пізніше йому повідомили про підозру. Також суд визначив судді запобіжним заходом заставу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: