На Буковині зростає кількість підтоплених сіл

Читать на русском
На Буковині внаслідок підвищення рівня води в річці підтоплено 28 населених пунктів. Частково без світла залишаються п'ять населених пунктів в Путильському, Сторожинецькому, Хотинському та Кіцманському районах.
facebook.com/MNSCHE

На Буковині внаслідок підвищення рівня води в річці підтоплено 28 населених пунктів.

Про це повідомляє Чернівецька ОДА в середу, 24 червня.

Зазначається, що о 13:30 рівень води в річці склав 6,02 метра, а через півгодини вже 6,11 метрів.

У селі Тарасівці Новоселицького району рівень води досягав 7,5 метрів о 12:00, а в селі Дубівці о 13:00 Прут піднявся до 8,7 метрів.

Раніше очікувалося максимальне проходження води в річці з рівнем 6 метрів.

«Станом на 12:00 24 червня підтоплено 28 населених пунктів, 521 будинок і 445 підвалів, затоплені 1104 присадибні ділянки, пошкоджено 1,7 га сільськогосподарських угідь, відселено 116 осіб, з них 34 дітей, пошкоджено 0,92 кілометра доріг, 4 мости», - йдеться в повідомленні.

Частково без світла залишаються п'ять населених пунктів в Путильському, Сторожинецькому, Хотинському та Кіцманському районах.

У дев'яти населених пунктах порушено газопостачання, ускладнене або відсутнє автотранспортне сполучення з семи населеними пунктами (Довгопілля, Конятин, Фошки, Стебні, Лустун Путильського району, хутір Серафинець Вижницького району).

Рятувальники вивезли в безпечне місце з підтоплених будинків 69 осіб, в тому числі 17 дітей.

«Тривають аварійно-відновлювальні роботи з укріплення пошкоджених ділянок дамби №15 Б в селі Банилів і дамби №21 у Вижниці. У разі ускладнення ситуації ДСНС приведені в готовність 123 одиниці спеціальної та аварійно-рятувальної техніки», - повідомили в ОДА.

Також рятувальники допомагають підвозити воду, продукти харчування для населення у важкодоступні місця підтоплених сіл, відкачують воду з підтоплених житлових будинків та підвалів.

Нагадаємо, за останні дні на Прикарпатті випало до 70% місячної норми опадів - підтоплені села, зруйновані газопроводи і дороги. Також затоплений гірськолижний курорт Буковель.

Раніше Шмигаль повідомив, що паводок на заході України перевершує масштаб 2008 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: