МВС через паводки відправляє на захід додаткові сили та авіацію

Читать на русском
На захід України, який потерпає від масштабних паводків, було скеровано додаткові сили підрозділів МВС, Нацгвардії та ДСНС, зокрема для здійснення повітряного моніторингу затоплених районів було залучено авіацію.
пресслужба МВС України.

На захід України, який потерпає від масштабних паводків, було скеровано додаткові сили підрозділів МВС, Нацгвардії та ДСНС, зокрема для здійснення повітряного моніторингу затоплених районів було залучено авіацію.

Про це інформує пресслужба МВС України.

Як зазначається, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова ДСНС Микола Чечоткін та командувач Національної гвардії Микола Балан екстрено відбули на Прикарпаття для координації сил у подоланні негоди. Під керівництвом очільника уряду було створено оперативний штаб.

«Інтенсивні опади призвели до масштабних паводків у Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській та Закарпатській областях. Підтоплено близько 200 населених пунктів. Створено оперативний штаб, очолюваний прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем», — повідомили у МВС.

Зазначається, що підрозділи МВС здійснюють евакуацію людей, повітряний та наземний моніторинг, берегоукріплення, відкачування та відведення води.

«Голова МВС зазначив, що з 22 червня його рішенням в регіонах, які потерпають від паводків, введено надзвичайні заходи безпеки», — інформують у пресслужбі.

Так, було залучено понад 1500 поліцейських, рятувальників та гвардійців, зокрема для проведення моніторингу — 110 гвардійців гірсько-патрульної роти.

«З регіону вже евакуйовано близько 400 осіб, жертвами негоди стали троє людей. Моїм рішенням до цих областей направлено: 150 військових Національної гвардії, 4 гвинтокрили Н225 та Мі-8, військовий літак НГУ. Доставлено понад 1200 кг їжі та води. Окрім цього, для повітряного моніторингу будемо залучати малу авіацію — літаки Diamond Державної прикордонної служби України. Сильні опади за прогнозами ДСНС протримаються ще кілька днів», — зазначив Аваков.

Він додав, що штаб працює у цілодобовому режимі, поліцейські та гвардійці охороняють будинки громадян, аби уникнути мародерства.

Нагадаємо, рятувальники попередили, що 24 червня негода у Чернівецькій області продовжить вирувати, у річці Прут очікується підйом рівня води, через що може затопити 8 сіл.

На Буковині через повені під загрозою затоплення вісім сіл.

Також у Карпатах та на Прикарпатті пройшли сильні дощі. Рятувальники попереджають про підйоми рівнів води.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: