Паводок на заході України перевершує масштаб 2008 року – Шмигаль

Читать на русском
Затоплення в західній Україні перевершує масштаби 2008 року. Про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль після первинної інспекції регіону в середу, 24 червня.

Затоплення в західній Україні перевершує масштаби 2008 року. Про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль після первинної інспекції регіону в середу, 24 червня.

«Проінспектували рівнинну частину. Зрозуміло, що ситуація критична. Фактично, затоплення перевершує масштаб 2008 року. Затоплена районна лікарня в місті Галич. Є певні складності через те, що там є хворі на коронавірус», - повідомив очільник уряду.

Гірськолижний курорт Буковель затопило через паводокПаводок затопив Буковель. Гірськолижний курорт залила вода. Дороги перекриті. На деяких ділянках лежить каміння та земля.

Далі проінспектують гірський район, а після обіду відбудеться засідання комісії ТЕБ та НС, де приймуть необхідні для подолання наслідків стихії рішення.

Нагадаємо, зливи розмили майже 74 км берегів, зруйнували 10 км дамб, один водозабір і 11 автомобільних мостів. Ще 24 дорожніх і сім пішохідних мостів зазнали часткового руйнування.

Як відомо, через негоду в Україні знеструмлено 120 населених пунктів у 6 областях.

В Івано-Франківській області паводок, який затопив десятки населених пунктів, зачепив і гірськолижний курорт Буковель.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: