Паводки у Карпатах: у ДСНС назвали небезпечні райони

Читать на русском
У Карпатах та на Прикарпатті очікують сильні дощі. Рятувальники попереджають про підйоми рівнів води.
Фото - ДСНС.

У вівторок, 23 червня, у Карпатах та на Прикарпатті очікують сильні дощі. Рятувальники попереджають про підйоми рівнів води.

Як повідомила пресслужба ДСНС, через опади 23 - 24 червня у гiрськiй частинi басейну рiчки Прут та в басейнi рiчки Сiрет очiкується формування хвилі дощового паводку із пiдйомами рiвнiв води на 1,0 - 2,0 метра.

Олексій ЧернишовМіністр розвитку громад та територій України
Чернишов запевнив, що уряд робитиме все можливе для більшої соціальної підтримки населення в умовах карантинуСказано 26 березня 2020 р.Статус обіцянки: Виконано

У мiсцях випадiння сильних опадiв можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку, в гiрських районах iснує загроза сходу селiв. Очікується вихiд води на заплаву та початкове затоплення сільськогосподарських угiдь Сторожинецького, Путильського, Вижницького та Глибоцького районiв.

Крім того, 23 червня на річках Карпатського регіону (басейни річок Уж, Латориця, Тиса, Прут, Сірет, Дністер), р.Вишня (басейн Сяну) та притоках Дністра у Тернопільській і Хмельницькій областях, продовжаться підйоми рівнів води на 0,5-1,5 метра, на окремих ділянках річок Прута та Дністра - до 2,0 - 2,5 метра над поточними відмітками.

В ДСНС попереджають, що при сильних зливах залишається ймовірність формування значного місцевого і схилового стоку, в гірських районах утворення локальних селевих потоків, що може мати негативні наслідки.

На окремих ділянках річок басейнів Дністра, Прута, у нижніх течіях Боржави, Старої, Латориці, Ужа можливий вихiд води на заплаву та досягнення відміток початкового затоплення сільгоспугідь, окремих прирiчкових госпоб'єктiв, автодоріг місцевого значення; у Чернівецькій області можливе затоплення об'єктів прикордонної служби.

Нагадаємо, в Івано-Франківській та Чернівецькій областях через зливи річки вийшли з берегів і затопили домогосподарства, селеві потоки знищили десятки доріг і мостів.

Через негоду в Івано-Франківській та Чернівецькій області введені надзвичайні заходи безпеки.

Також у Карпатах через негоду застрягли десятки туристів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: