З'ясувалося, скільки випускників у Києві не складатимуть ЗНО

Читать на русском
Міський голова нагадав, що 25 червня стартує сесія ЗНО і столична влада схвалила рішення про необов'язкове проходження оцінювання для випускників, які не збираються цьогоріч вступати до вишів.
Фото Кореспондент

Кожен п'ятий випускник у Києві не зареєстрований на зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО).

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко на брифінгу в середу, 24 червня.

Міський голова нагадав, що 25 червня стартує сесія ЗНО і столична влада схвалила рішення про необов'язкове проходження оцінювання для випускників, які не збираються цьогоріч вступати до вишів.

«І, судячи з нинішньої епідеміологічної ситуації, воно є зваженим і правильним. Таке рішення схвалили й на державному рівні теж. Хочу повідомити, що кожен п'ятий випускник – шкіл, коледжів, професійно-технічних училищ Києва – цього року не складатиме ЗНО», – зазначив мер.

Скасування ЗНО: як закон вплине на вступну кампаніюКількість абітурієнтів через скасування обов'язкового ЗНО у 2020 році не знизиться, вважає експерт.

За його словами, це майже чотири тисячі осіб. Усього ж на зовнішнє незалежне оцінювання в столиці зареєструвалися 31 тисяч осіб.

«22 тисячі із них – випускники цього року. Всі інші закінчили навчальні заклади в минулі роки», - сказав Кличко.

Також він додав, що для безпеки тих, хто складатиме ЗНО, і педагогів, місто вирішило залучити якомога більше приміщень навчальних закладів.

«Всього підготували 7000 аудиторій у понад 150-ти закладах. До проведення ЗНО місто долучило майже 7000 педагогів. У всіх пунктах тестування в столиці завчасно здійснять дезінфекцію. Також вони забезпечені антисептиками. А кожен учасник отримає захисну маску», – заявив мер.

Раніше Ляшко розповів, як проходитиме «карантинне» ЗНО.

Також нагадаємо, у МОН назвали головну зміну при прийомі до вищих навчальних закладів цього року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: