Президент підписав закон про скасування обов'язкового ЗНО

Читать на русском
Скасування обов'язкового ЗНО-2020. Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який дозволяє здавати ЗНО за бажанням.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який звільняє від проходження державної підсумкової атестації випускників шкіл 2020 року.

Про це повідомила пресслужба ОПУ у понеділок, 22 червня.

Як повідомляється, закон був прийнятий для мінімізація ризиків захворювання на COVID-19 серед учнів.

ЗНО-2020: для кого скасували іспити, коли відбудеться тестування, як покращити середній бал атестатаУсім, хто закінчує цього року школу, коледж, технікум та планує вступати до вишу, все одно доведеться складати ЗНО. Тільки з певними нюансами.

Він передбачає зміну норми закону «Про освіту» щодо визначення урядом в умовах карантину тривалості навчального року. Також він надає учням і студентам, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, право вибору виду оцінки їх результатів навчання - шляхом річного оцінювання, або державної підсумкової атестації, або ДПА в формі ЗНО.

Таким чином, випускники шкіл, які в цьому році не планували вступати до закладів вищої освіти, можуть отримати свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти без здачі ЗНО.

У той же час учні, які завершують навчання в закладах середньої освіти, мають право за власним бажанням пройти ДПА, у формі ЗНО, необхідного для вступу до вишів.

«За даними МОН, скасування підсумкової атестації дозволить зменшити приблизно на 27-30% кількість учасників тестування і відповідно збільшити соціальну дистанцію між ними в аудиторіях», - відзначили в ОПУ.

Закон вступає в силу з дня, наступного за днем ​​його опублікування.

Нагадаємо, закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань завершення 2019/2020 навчального року» Рада прийняла 18 червня.

ЗНО-2020 в Україні стартує 25 червня і триватиме до 17 липня. У МОН запевнили, що готові провести тестування безпечно.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: