Ексміністра Омеляна допитали в НАБУ

Читать на русском
Колишнього міністра інфраструктури Володимира Омеляна у вівторок, 23 червня, допитали в НАБУ.

Колишнього міністра інфраструктури Володимира Омеляна у вівторок, 23 червня, допитали в НАБУ.

Після допиту він повідомив, що завтра відбудеться суд з обрання йому запобіжного заходу, пише «Укрінформ».

У ДБР прокоментували обшуки в ОмелянаДБР провело слідчі дії в будинку, який орендує ексміністр інфраструктури Володимир Омелян, у справі про викрадення і вбивство журналіста Сергієнка у 2014 році.

Нагадаємо, минулого тижня Омеляну повідомили підозру за зниження портових зборів, через що бюджет недоотримав 30,4 млн гривень.

Сам Омелян вважає, що 20% - це небагато. Перед допитом він навів розрахунки, згідно з якими, якщо знизити тарифи на 63%, то через рік можна чекати більш ніж 160 млн доларів прибутку.

Адвокат екс-міністра уточнив, що рішення про зниження тарифів було прийнято після розпорядження уряду.

Як відомо, НАБУ і САП уже обвинувачують Омеляна у внесенні недостовірних відомостей до електронних декларацій. Так, у е-декларації за 2015 рік вартість незадекларованих міністром активів, які перебувають у власності чи користуванні, а також видатків становила щонайменше 3 млн грн, у 2016 – понад 8 млн грн.

У декларації за обидва роки Омелян умисно не вніс інформацію про позашляховик BMW X5, фактичним власником якого, за версією слідства, він є, та який перебував у його володінні й користуванні. Не відображені в е-декларації за 2015 рік видатки на оренду будинку, в якому фактично проживав міністр та члени його родини. Роком пізніше міністр не задекларував факт постійного користування у 2016 році іншим заміським будинком та земельною ділянкою.

Нагадаємо, САП направила в суд справу Омеляна. Водночас суд закрив цю справу в частині про незаконне збагачення. Нещодавно прокурор САП оголосив обвинувальний акт у справі Омеляна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: