САП скерувала до суду справу Омеляна

Читать на русском
Щодо керівника Мінінфраструктури Володимира Омеляна склали обвинувальний акт і направили його до суду.
Володимир Омелян

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт проти міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на НАБУ

«22 лютого обвинувальний акт стосовно міністра інфраструктури, якому інкримінується незаконне збагачення та декларування недостовірної інформації (частина 3 статті 368-2 і стаття 366-1 Кримінального кодексу України), скеровано до Солом’янського районного суду міста Києва для розгляду по суті», – зазначили в Національному бюро.

Як встановило слідство, у 2015 році, перебуваючи на посаді заступника міністра інфраструктури України, посадовець набув у власність активи, законність підстав отримання яких не підтверджено доказами, та вартість яких значно перевищує його законні доходи. Йдеться про новий позашляховик BMW X5 2015 року випуску та готівку в сумі 90 тисяч доларів та 25 тисяч євро. Загальна вартість таких активів на той час становила 4,23 млн грн.

Крім того, детективи НАБУ встановили факти внесення міністром інфраструктури недостовірних відомостей до електронних декларацій. Так, у е-декларації за 2015 рік вартість незадекларованих міністром активів, які знаходяться у власності чи користуванні, а також видатків становила щонайменше 3 млн грн, у 2016 – понад 8 млн грн.

У декларації за обидва роки посадовець умисно не вніс інформацію про позашляховик BMW X5, фактичним власником якого, за версією слідства, він є, та який перебував у його володінні й користуванні. Не відображені в е-декларації за 2015 рік видатки на оренду будинку, в якому фактично проживав міністр та члени його родини. Роком пізніше міністр не задекларував факт постійного користування у 2016 році іншим заміським будинком та земельною ділянкою.

Нагадаємо, суд обмежив Омеляну терміни ознайомлення з розслідуванням НАБУ. Раніше детективи дозволили Омеляну покинути Україну. Також НАБУ завершило розслідування «незаконного збагачення» міністра інфраструктури.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: