10 років і трильйон гривень: Омелян про необхідну суму на ремонт доріг

Читать на русском
Омелян наголосив, що продовжувати цей процес можливо лише за умови стабільного фінансування, яке необхідно планувати на декілька років наперед.

Усі дороги в Україні можуть бути відремонтовані впродовж 10 років, це коштуватиме 1 трильйон гривень.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян у прямому ефірі радіо «НВ», повідомляє Слово і Діло.

«За нашими оцінками, вони орієнтовні, це можна зробити дешевше, необхідно 10 років і трильйон гривень, щоб відремонтувати всі дороги в Україні», - сказав Омелян.

За його словами, щоб завершити ремонт доріг упродовж зазначеного строку, необхідно ремонтувати по 10-15 тис кілометрів на рік.

Омелян не встиг відремонтувати дорогу Чернівці-ЖитомирРемонт дороги Чернівці-Житомир триває досі, а міністр Володимир Омелян скоро піде у відставку.

Омелян наголосив, що продовжувати цей процес можливо лише за умови стабільного фінансування, яке необхідно планувати на декілька років наперед.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив про плани інвестувати в інфраструктуру України не менше 20 мільярдів доларів за 5 років.

Кабінет Міністрів України затвердив стратегію відновлення доріг територіального значення, в тому числі з використанням технологій цементобетонного покриття.

В кінці липня Укравтодор анонсував створення онлайн-карти для відстеження стану дорожнього покриття.

Також відзначимо, що Омелян не встиг відремонтувати дорогу Чернівці-Житомир.

Що обіцяють мери щодо ремонту мостів і шляхопроводів - за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: