Стало відомо, чи пускатимуть на ЗНО-2020 з підвищеною температурою

Читать на русском
ЗНО 2020. До здачі тестів можуть допустити з підвищеною температурою, проте краще взяти з собою довідку.
mon.gov.ua

До здачі ЗНО можуть допускатися учасники з підвищеною температурою, проте їм рекомендується мати з собою довідку з медустанови.

Про це повідомив в.о. директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко під час брифінгу про умови проведення ЗНО-2020 в п'ятницю, 12 червня.

Все про ЗНО-2020: затверджені МОН строки та умови проведення, вступна кампаніяХто може змінити місце проходження ЗНО, а хто ще встигне зареєструватися, що треба взяти із собою на тестування та які особливості оцінювання через карантин чекають на учнів?

За його словами, тести на коронавірус прямо на пунктах здачі ЗНО проводити не будуть, а будуть орієнтуватися на вимоги протоколу МОЗ.

«Швидкий тест на пункті пропуску робити не будуть, тому що для того, щоб забезпечити таку кількість пунктів тестування фахівцями, які здатні здійснити правильно експрес-тестування, поки можливості немає. Температура, зазначена в протоколі - 37,2, вона є орієнтовною», — сказав Бойко.

Він порадив всім тим, хто може з тієї чи іншої причини мати підвищену температуру в день ЗНО, взяти з собою довідку від лікаря.

«Ми розуміємо, що певна категорія наших дітей має захворювання, при яких може триматися субфебрильна температура, тобто температура може коливатися в межах вище, ніж це допускає головний санітарний лікар. Тому ми радимо всім таким дітям взяти довідки від лікувальних установ, що підтверджують наявність субфебрильної температури, і в разі її виявлення під час входження до пункту тестування таким дітям при наявності довідки буде надана можливість зайти в пункт тестування та почати роботу», — додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про дати ЗНО-2020.

На сьогоднішній день для проходження основної сесії ЗНО зареєструвалися 379 493 особи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: