ВАКС залишив відстороненим начальника адміністрації Бердянського порту

Читать на русском
Апеляційна палата не побачила підстав для скасування рішення про відсторонення від посади керівника адміністрації порту.
Олександр Барчанфото: НВ

Апеляційна палата залишила відстороненим від посади начальника Бердянської філії державного підприємства «Адміністрація морських портів України» Олександра Барчана, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у причетності до завдання збитків на суму 2,49 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба САП.

«7 квітня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відмовила в задоволенні апеляційної скарги адвоката та залишила в силі рішення суду першої інстанції, яким начальника Бердянської філії ДП АМПУ, підозрюваного у зловживанні службовим становищем, яке завдало збитків на майже 2,5 млн гривень, відсторонено від займаної посади», – інформують у прокуратурі.

За інформацією САП, суд апеляційної інстанції погодився з доводами прокурора та залишив без задоволення скаргу адвоката начальника філії.

27 лютого ВАКС відсторонив Барчана від посади на два місяця, до 26 квітня.

Як відомо, слідство встановило, що чотири особи організували схему, за якою державне підприємство перерахувало комерційній компанії кошти за фактично непоставлене обладнання. Як наслідок, державі було завдано збитків на суму 2,49 млн гривень, що підтверджено висновком судової економічної експертизи. Крім Барчана, у цій справі підозрюють заступника начальника БФ АМПУ Віталія Бур'яна, інженера філії Олександра Джембрі та ексдиректорку приватної компанії Наталю Панченко.

Нагадаємо, суд обрав запобіжні заходи підозрюваним у справі про збитки БФ АМПУ. Раніше суд на прохання НАБУ призначив експертизу в цьому провадженні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: