Ексберкутівцю повідомили про підозру в справі Майдану

Читать на русском
Офіс генпрокурора повідомив про підозру в справі про розстріли на Майдані колишньому бійцеві Беркута.
epa european pressphoto agency

Офіс генпрокурора повідомив про підозру в справі про розстріли на Майдані колишньому бійцеві «Беркута».

Про це повідомляє пресслужба ОГП в п'ятницю, 19 червня.

Про підозру беркутівцю повідомили заочно, тому що він ховається і оголошений у розшук.

Йому повідомили про підозру в умисному вбивстві 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві й теракті.

Ексбійця «Беркута» підозрюють:

  • у перевищенні своєї влади і службових повноважень під час виконання явно злочинного наказу керівництва;
  • в участі в скоєнні умисних вбивств і закінчених замахах на вбивство двох і більше осіб у спосіб, небезпечний для життя багатьох осіб, вчинених за попередньою змовою групою осіб;
  • у заволодінні вогнепальною зброєю, яка використовувалася при скоєнні злочинів, за попередньою змовою групою осіб шляхом зловживання своїм службовим становищем, з метою уникнення відповідальності;
  • у терористичному акті;
  • у незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій із застосуванням фізичного насильства.

«У зв'язку з приховуванням підозрюваного від органів попереднього розслідування і суду, невстановленням його місця знаходження, повідомлення про підозру було здійснено у спосіб, передбачений Кримінальним процесуальним кодексом України для вручення повідомлень, у разі неможливості безпосереднього вручення в день складання. На цей час організовується розшук підозрюваного», – резюмували в Офісі генпрокурора.

Раніше Офіс генпрокурора пред'явив підозру експрокурору – чинному адвокату в притягненні до відповідальності завідомо невинних трьох учасників Майдану й застосуванні до них запобіжного заходу – утримання під вартою.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва заочно заарештував харків'янина Дмитра Липового, якого підозрюють у вбивстві правоохоронців під час подій на Майдані.

Також Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід колишньому бійцю спецпідрозділу МВС «Омега» Володимиру Косенку, підозрюваному в розстрілах на Майдані.

Нагадаємо,слідчі ДБР затримали колишнього офіцера спецпідрозділу «Омега», якого підозрюють у стрілянині в натовп людей на вулиці Інститутській.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: