Справа Майдану: двох ексберкутівців судитимуть

Читать на русском
ДБР завершило розслідування стосовно колишнього працівника Беркуту у справі про побиття студентів на Майдані Незалежності 30 листопада 2013 року.

ДБР завершило розслідування стосовно колишнього працівника «Беркуту» у справі про побиття студентів на Майдані Незалежності 30 листопада 2013 року.

Про це в п'ятницю, 5 червня, повідомив Офіс генерального прокурора.

Обвинувальний акт стосовно екс-міліціонера направлений до суду. Крім того, ще одному колишньому бійцеві цього полку повідомлено про підозру.

Обидва вони звинувачуються в незаконному перешкоджанні мітингу і перевищенні службових повноважень, яке супроводжувалося насильством і службовій підробці.

«Під час затримань «беркутівці» застосували до потерпілих насильницькі дії, в подальшому склали рапорти про затримання, у які внесли завідомо неправдиві відомості», - зазначають в офісі генпрокурора.

Раніше Офіс генпрокурора пред'явив підозру експрокурору – чинному адвокату в притягненні до відповідальності завідомо невинних трьох учасників Майдану й застосуванні до них запобіжного заходу – утримання під вартою.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва заочно заарештував харків'янина Дмитра Липового, якого підозрюють у вбивстві правоохоронців під час подій на Майдані.

Також Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід колишньому бійцю спецпідрозділу МВС «Омега» Володимиру Косенку, підозрюваному в розстрілах на Майдані.

Нагадаємо,слідчі ДБР затримали колишнього офіцера спецпідрозділу «Омега», якого підозрюють у стрілянині в натовп людей на вулиці Інститутській.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: