Суд заочно заарештував ексміністра оборони у справі про розстріли на Майдані

Читать на русском
Суд заочно взяв під варту колишнього міністра оборони України у справі про розстріли на Майдані 18-20 лютого 2014 року.

Печерський районний суд 25 травня 2020 року за клопотанням прокурора Офісу генерального прокурора обрав колишньому міністру оборони України запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у справі про розстріли на Майдані 18-20 лютого 2014 року.

Про це повідомляє пресслужба ОГП.

Зазначається, що у цьому кримінальному провадженні розслідуються обставини організації колишнім президентом України перевищення влади та службових повноважень працівниками правоохоронних органів, перевищення влади рядом колишніх високопосадовців з метою перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, що призвело до масових жертв серед мітингувальників, тобто до настання тяжких наслідків, в тому числі умисних вбивств та замахів на умисні вбивства (завдання тілесних ушкоджень, пов’язаних із застосуванням працівниками правоохоронних органів вогнепальної зброї) учасників масових акцій протесту в центральній частині м. Києва та терористичного акту.

Вказане рішення суду надає право стороні обвинувачення розпочати стосовно колишнього Міністра оборони України процедуру екстрадиції. Також прокурори звертатимуться до суду за дозволом на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia).

Як відомо, Міністерством оборони в той час керував Павло Лебедєв. У березні 2014 року він був оголошений в розшук.

Раніше Офіс генпрокурора пред'явив підозру експрокурору – чинному адвокату в притягненні до відповідальності завідомо невинних трьох учасників Майдану й застосуванні до них запобіжного заходу – утримання під вартою.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва заочно заарештував харків'янина Дмитра Липового, якого підозрюють у вбивстві правоохоронців під час подій на Майдані.

Також Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід колишньому бійцю спецпідрозділу МВС «Омега» Володимиру Косенку, підозрюваному в розстрілах на Майдані.

Нагадаємо,слідчі ДБР затримали колишнього офіцера спецпідрозділу «Омега», якого підозрюють у стрілянині в натовп людей на вулиці Інститутській.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: