Справи Майдану: Офіс генпрокурора повідомив про підозру колишньому прокурору

Читать на русском
Офіс генпрокурора пред'явив підозру експрокурору - чинному адвокату в притягненні до відповідальності завідомо невинних трьох учасників Майдану і застосуванні до них запобіжного заходу - утримання під вартою.

Офіс генпрокурора пред'явив підозру експрокурору - чинному адвокату в притягненні до відповідальності завідомо невинних трьох учасників Майдану і застосуванні до них запобіжного заходу - утримання під вартою.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

«...18 травня 2020 року повідомлено про підозру діючому адвокату — колишньому старшому прокурору відділу прокуратури міста Києва», — сказано у повідомленні.

Зазначається, що підозрюваному інкриміновано незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, вчинене службовою особою, за попередньою змовою групою осіб; зловживання службовим становищем; службове підроблення, а також притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності прокурором, поєднане з обвинуваченням у вчиненні особливо тяжкого злочину (ч. 2 ст. 28, ст. 340; ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 (в редакції від 02.02.2014); ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366; ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 372 КК України).

«За даними слідства, колишній прокурор 18 лютого 2014 року, діючи за попередньою змовою групою осіб зі своїми керівниками, а також слідчими міліції, безпідставно погодив повідомлення про підозру у масових заворушеннях трьом незаконно затриманим учасникам Євромайдану. В подальшому до протестувальників було незаконно застосовано запобіжний захід — тримання під вартою в період з 19 по 22 лютого 2014 року», — додається у повідомленні.

Раніше Печерський районний суд Києва заочно заарештував харків'янина Дмитра Липового, якого підозрюють у вбивстві правоохоронців під час подій на Майдані.

Також Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід колишньому бійцю спецпідрозділу МВС Омега Володимиру Косенку, підозрюваному у розстрілах на Майдані.

Нагадаємо,слідчі ДБР затримали колишнього офіцера спецпідрозділу Омега, якого підозрюють у стрілянині в натовп людей на вулиці Інститутській.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: