Суд заочно заарештував Януковича у справі Майдану

Читать на русском
Печерський районний суд Києва 12 травня заочно заарештував четвертого президента України Віктора Януковича у справі про розстріли на Майдані.

Печерський районний суд Києва сьогодні, 12 травня, заочно заарештував четвертого президента України Віктора Януковича у справі про розстріли на Майдані 18-20 лютого 2014 року.

Трансляцію засідання суду вів в YouTube портал «Судова влада України».

Санкції, кримінальне переслідування та публічність: як почуваються чиновники часів ЯнуковичаБільшість з оточення президента-втікача досі перебуває у всеукраїнському розшуку, але вже не під санкціями Ради ЄС. Деякі колишні чиновники зараз активні в медійному просторі і нарощують свою публічність.

Під час слухання справи захист Януковича вимагав не розглядати запобіжний захід, оскільки закінчилися терміни досудового розслідування. Також адвокати вимагали відводу прокурорів. Крім того, захист наполягав на явці до суду самого Януковича, однак всі клопотання адвокатів були відхилені.

Суддя Печерського суду Олексій Соколов ухвалив застосувати стосовно Януковича запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави.

Засідання від 12.05.2020 по справі №757/27239/18-к стосовно Януковича В.Ф.Судова влада України

Зазначимо, 4 травня цього року Януковича заочно заарештували у справі про узурпацію влади. В Офісі генпрокурора заявили, що заочний арешт дозволяє знову запустити процедуру екстрадиції Януковича з Росії.

Нагадаємо, у травні 2019 року Росія офіційно відмовила Україні в екстрадиції Януковича, коли суд розглядав справу про державну зраду. По цій справі четвертий президент України вже заочно засуджений до 13 років в'язниці.

Також повідомлялося, що Януковича неодноразово викликало на допит ДБР.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: