У справі Майдану оголосили підозру експрокурору

Читать на русском
Прокурори повідомили про підозру за кількома статтями у справі про злочини, вчинені у зв’язку з масовими протестами у 2013–2014 роках, адвокату - колишньому прокурору відділу прокуратури Києва.
РБК-Україна

Прокурори повідомили про підозру за кількома статтями у справі про злочини, вчинені у зв’язку з масовими протестами у 2013–2014 роках, адвокату – колишньому прокурору відділу прокуратури Києва.

Про це повідомляє пресслужба ОГП.

«Прокурорами Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у зв’язку з масовими протестами у 2013–2014 роках, Офісу генерального прокурора спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань за дорученням заступника генерального прокурора 17 червня 2020 року повідомлено про підозру чинному адвокату - колишньому прокурору відділу прокуратури м. Києва», – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, колишній прокурор 21 січня 2014 року, діючи за попередньою змовою групою осіб зі своїми керівниками, а також слідчими міліції, безпідставно погодив повідомлення про підозру у масових заворушеннях двом незаконно затриманим учасникам Євромайдану. У подальшому до протестувальників було незаконно застосовано запобіжний захід – тримання під вартою.

Раніше Офіс генпрокурора пред'явив підозру експрокурору – чинному адвокату в притягненні до відповідальності завідомо невинних трьох учасників Майдану й застосуванні до них запобіжного заходу – утримання під вартою.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва заочно заарештував харків'янина Дмитра Липового, якого підозрюють у вбивстві правоохоронців під час подій на Майдані.

Також Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід колишньому бійцю спецпідрозділу МВС «Омега» Володимиру Косенку, підозрюваному в розстрілах на Майдані.

Нагадаємо,слідчі ДБР затримали колишнього офіцера спецпідрозділу «Омега», якого підозрюють у стрілянині в натовп людей на вулиці Інститутській.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: