Рада не захотіла позбавляти Вакарчука мандату

Читать на русском

Верховна рада на засіданні у четвер, 18 червня, не дозволила нардепу від Голоса Святославу Вакарчуку скласти депутатський мандат.
Фото Слово і діло

Верховна рада на засіданні у четвер, 18 червня, не дозволила нардепу від партії «Голос» Святославу Вакарчуку скласти депутатський мандат. У той же час парламент погодився позбавити мандату Ольгу Белькову з «Батьківщини».

Зокрема, на сьогоднішньому засіданні в Раді не вистачило голосів, щоб прийняти проєкт постанови №3673 про складання повноважень нардепом Святославом Вакарчуком. «За» проголосували лише 175 парламентаріїв.

У той же час Рада схвалила складення повноважень народного депутата від фракції «Батьківщина» Ольги Белькова. Рішення підтримали 343 нардепа.

Нагадаємо, 11 червня стало відомо, що Вакарчук хоче відмовитися від депутатського мандату. Не пропрацювавши і року в Раді, він заявив, що виконав свою місію.

Відзначимо, Вакарчук уже вдруге в своїй політичній кар'єрі йде з Ради.

За день до голосування, 17 червня, комітет ВР з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту схвалив заяви депутатів Святослава Вакарчука («Голос») і Ольги Белькової («Батьківщина») про складання депутатських повноважень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: