Вакарчук вирішив достроково скласти депутатський мандат: реакція соцмереж

Читать на русском

Святослав Вакарчук має намір знову достроково закінчити роботу у Верховній раді. Зібрали коментарі з соцмереж із цього приводу.
Слово і діло

Народний депутат від партії «Голос» Святослав Вакарчук вирішив достроково скласти свій мандат. Відзначимо, що попереднє депутатство Вакарчука в парламенті VI скликання також закінчилося раніше терміну.

«Вважаю частково свою місію виконаною. Я вважаю, що ми привели прекрасну фракцію в парламент, який тільки починає своє життя, нас чекає ще багато політичних подій попереду. Тому хочу, завершуючи цей етап своєї місії, сказати, що наступний мій крок – це зробити так, щоб молоді люди, ті, хто сьогодні підростають, ставали якомога більше справжніми лідерами майбутнього. Тому в планах великий освітній проєкт. Я хочу сказати, що сьогодні я зареєстрував заяву про складання мною повноважень народного депутата України, вона зареєстрована і, сподіваюся, найближчим часом отримає належний розгляд. Водночас хочу підкреслити, що це рішення жодним чином не означає, що я припиняю свою політичну діяльність або, не дай бог, припиняю свою діяльність у політичній партії «Голос», – заявив Вакарчук.

«Слово і діло» зібрало думки соцмереж із приводу рішення Вакарчука.

«Другий вихід Вакарчука з парламенту – проблема не тільки лідера «Голосу», а й багатьох «молодих облич». На романтиці далеко не заїдеш. В українській політиці потрібно мати товсту шкіру, щоб вислуховувати купу претензій – мотивованих і не дуже. Вміти домовлятися – навіть із тими, з ким не хочеться сідати за один стіл. І багато працювати, причому з розумом, не розпорошуватися на «все і всіх», а вибрати 3-5 ключових проєктів, які доведуть, що ти чогось вартий і допоможуть знайти точку опори. Людям з тонкою душевною організацією важко борсатися в цьому безмежному морі української політики, від якого дуже часто тхне каналізацією», – написав Валентин Войтков.

«Він, вочевидь, був обтяжений роллю політика. Не зовсім зрозуміло, для чого була ця поїздка до Стенфорда 2017 року і нагнітання 2018 року – мовляв, ось зараз він піде в президенти і всіх порве. Зважаючи на обставини, може, і добре, що не пішов. Тому що з такими розкладами перемогти Зеленського він би не зміг. Для «Голосу» його відхід буде мати подвійне значення. З одного боку, звичайно, це серйозний іміджевий удар. Адже йде обличчя партії, головний бренд, який цементував усю цю історію. Плюс можна не сумніватися, що цей кейс Порошенко використовує максимально, щоб прибрати конкурента. Однак, з іншого боку, тепер ця партія вже не обтяжена ніким і нічиїм бажанням «не сваритися». Тепер «Голос» нарешті може почати грати роль, яку від нього очікували його виборці з перших днів у парламенті», – вважає Богдан Буткевич.

«Мені сумно, що Вакарчук йде з української політики. Разом із ним завершилася чергова красива казка, в яку повірили виборці. Казка, в якій «громадські активісти» і ліберально орієнтовані особистості можуть зробити дієву партію (насправді ні). Сумно, тому що його відхід – це остаточна електоральна смерть симпатичної молодої ліберальної партії «Голос». Водночас хочу привітати «ЄС», «Свободу», «Громадянську позицію», «Силу людей» і ДемАльянс. Найближчим часом ви розірвете між собою 3,5% рейтингу «Голосу» на загальнонаціональному рівні», – написав Віктор Таран.

«Завдяки йому в парламенті є адекватна, орієнтована на реформи команда. У цій команді саме Вакарчук був слабкою ланкою. Він хороший громадський діяч, але не політик. Це добре, що в нього вистачило мужності й розуму ухвалити рішення скласти мандат і не займати місце в парламенті. Я впевнений, що за межами Верховної ради він буде значно ефективнішим, ніж там», – вважає Олександр Равчев.

Нагадаємо, «Слово і діло» порівняло успіхи Святослава Вакарчука під час двох його періодів роботи в парламенті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: