Стало відомо, хто зайде до парламенту замість Вакарчука

Читать на русском
Аліна Свідерська зайде до Верховної ради за списками партії Голос замість Святослава Вакарчука, який повідомив про складення своїх повноважень.

Аліна Свідерська зайде до Верховної ради за списками партії «Голос» замість Святослава Вакарчука, який повідомив про складення своїх повноважень.

Про це на брифінгу 11 червня сказав Вакарчук.

«Наскільки я розумію, зайде Аліна Свідерська», – заявив він.

Як відомо, Свідерська йде в списку політсили під 19-м номером.

Нардеп закінчила НаУКМА за спеціальністю «правознавство» та Кембриджський університет (Велика Британія) за тією ж спеціальністю. Стипендіатка програми «Всесвітні студії» від Фонду Віктора Пінчука. Засновниця та голова Кембриджської спільноти України.

Із 2016 року Свідерська є партнером у компанії Aice Hydro AS, що займається пошуком, відбором та розвитком інвестиційних проєктів з розвитку малих гідроелектростанцій в Україні. З 2017 року – ще й голова та співзасновниця громадської організації «Лабораторія чистої енергетики».

У 2015 році вона була радницею міністра економіки з питань дерегуляції. У 2014-2017 роках - пані партнер і співзасновниця громадської організації EasyBusiness, де займалася розробкою та координацією ініціатив з дерегуляції української економіки.

У 2013 році працювала юристом у юридичній компанії Clifford Chance.

Нагадаємо, лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук оголосив, що йде з Верховної ради.

Як відомо, у 2007 році Вакарчук був обраний до Верховної ради за списками блоку «Наша Україна — Народна самооборона». У вересні 2008 року він подав заяву про складання депутатських повноважень, за три місяці парламент позбавив його мандата.

Торік на позачергових виборах до Верховної ради за партію «Голос» проголосувало 5,82% українців, ще троє депутатів від політсили перемогли на мажоритарних округах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: