Вакарчук залишається нардепом: хто відмовився достроково відпустити його з Ради

Читать на русском

Верховна рада відмовилася достроково припинити повноваження народного депутата від «Голосу» Святослава Вакарчука. Сам Вакарчук сьогодні навіть не прийшов на засідання. «Слово і діло» пропонує подивитися, хто відмовився відпустити музиканта з парламенту.

Постанову підтримали лише 175 народних депутатів, 59 виступили «проти», 90 – утрималися, 48 – не голосували.

Фракція «Голос» дала 18 голосів «за», двоє депутатів були відсутні, включаючи самого Вакарчука. Практично всім складом «за» голосувала «Європейська солідарність», один нардеп не голосував і двоє – були відсутні. «Батьківщина» дала 14 голосів за постанову, один утримався, 5 – не голосували і 4 – були відсутні.

«Слуги народу» виявилися не готовими відпустити Вакарчука: 97 голосів «за», 39 – «проти», 64 – утрималися, 20 – не голосували і 28 – були відсутні. В «Опозиційній платформі» за постанову проголосували 7 депутатів, 9 були «проти», 7 – утрималися, 13 – не голосували, 8 – були відсутні.

Група «За майбутнє» дала 7 голосів за постанову, «Довіра» – 3 голоси, позафракційні нардепи – 5 голосів.

Нагадаємо, 11 червня Святослава Вакарчук заявив, що написав заяву про складання мандата, свою місію в парламенті він вважає виконаною.

Відзначимо, що це вже другий випадок у політичній кар'єрі Вакарчука. У ВР VI скликання він протримався близько року. «Слово і діло» порівняло успіхи Вакарчука під час двох його періодів роботи в Раді.

Також ми проаналізували, як він виконував свої обіцянки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: