Трамп підписав указ про реформу поліції

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп підписав указ про реформу поліцейської служби в США на тлі протесту проти поліцейського насильства у відношенні до темношкірих американців.
epa european pressphoto agency

Президент США Дональд Трамп підписав указ про реформу поліцейської служби в США на тлі протесту проти поліцейського насильства у відношенні до темношкірих американців.

Церемонія підписання відбулася в Рожевому саду Білого дому, у вівторок, 16 червня.

«Я підписую сьогодні указ, який буде спонукати поліцейські департаменти по всій країні прийняти високі професійні стандарти служби нашим громадам», - сказав Трамп і додав, що так він прагне «забезпечити безпеку американців будь-якої раси, релігії, кольору і віри».

Трамп додав, що американці вимагають права і порядку. У зв'язку з цим він привітав зусилля правоохоронців щодо локалізації насильницьких проявів під час останньої хвилі протестів.

«Без поліції настає хаос», - зазначив президент США.

Тепер в США створять базу даних правоохоронців, які застосовували надмірну силу. Також поліцейським департаментам пропонується дотримуватися оновлених стандартів застосування сили; активізувати обмін інформацією; залучати працівників соціальних служб для врегулювання ситуацій, пов'язаних з ненасильницькими злочинами.

Нарешті, указ президента передбачає виділення грантів поліцейським структурам, які висловили готовність удосконалювати свою роботу. Зазначимо, що учасники протесту виступали, зокрема, за урізання фінансування силових структур і перенаправлення коштів на освіту і соціальну сферу.

Нагадаємо, в США спалахнули протести через загибель в Міннеаполісі афроамериканця Джорджа Флойда в ході затримання поліцією.

У ряді міст акції переросли в безлади, акти вандалізму, підпали і грабунки. Вони супроводжувалися зіткненнями з силовиками. З обох сторін є жертви і численні постраждалі.

Раніше повідомлялося, що в США під час протестів напали на українську журналістку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: