САП незабаром передасть до суду справу екснардепа Колєснікова

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання детектива про встановлення стороні захисту строк для ознайомлення з матеріалами.
Дмитро Колєсніков

Спеціалізована антикорупційна прокуратура має незабаром передати до суду справу колишнього народного депутата від фракції «Опозиційного блоку» Дмитра Колєснікова, оскільки суд йому обмежив строк для ознайомлення з розслідуванням детективів Національного антикорупційного бюро до 19 червня.

Таке рішення 11 червня ухвалила колегія суддів Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

На думку детектива, екснардеп та його адвокат затягують процедуру ознайомлення з розслідуванням НАБУ і САП. Тому він подав клопотання про обмеження строку для ознайомлення з розслідуванням. Суд клопотання задовольнив частково, встановивши кінцевою датою 19 червня.

В самому рішенні не вказується прізвище підозрюваного, проте, за даними «Слово і діло» від САП і ВАКС, ідеться саме про Колєснікова.

За даними слідства, впродовж грудня 2014 – жовтня 2018 років Колєсніков незаконно отримав із державного бюджету компенсацію витрат на винайм номеру у готелі «Київ» у сумі 738,74 тис. грн нібито через те, що не мав власного житла в столиці. Однак, як встановили детективи, насправді власне житло в столиці у народного депутата було і він свідомо приховав цей факт.

Нагадаємо, детективи повідомили про підозру Колєснікову. Пізніше суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави. Також НАБУ повідомило про підозру Руслану Сольвару.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: