САП зачитала обвинувальний акт екснардепу Білоцерковцю

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура зачитала обвинувачення колишньому члену українського парламенту у вчиненні злочину, передбаченого ст. 366-1 ККУ.
Дмитро Білоцерковець

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратурі Віталій Кравець зачитав обвинувальний акт колишньому народному депутату від фракції «Блоку Петра Порошенка» Дмитру Білоцерковцю.

Про це повідомляє «Слово і діло» з посиланням на трансляцію засідання Вищого антикорупційного суду.

За словами прокурора, Білоцерковець не вніс до декларацій за 2016–2017 роки об'єкти нерухомості у столиці вартістю 3,8 млн гривень, які перебували у власності та користуванні членів сім'ї, а саме дружини Ірини Ляшенко та їх дитини.

Як відомо, також НАБУ розслідує можливе заволодіння коштами екснардепом Білоцерківцем в результаті одержання компенсації коштів за оренду номеру в готелі Києва. Детективи встановили, що він у період з з 1 вересня 2016 року по 31 грудня 2017 року отримав понад 247 тисяч грн, як компенсація вартості оренди житла згідно ст. 35 Закону України «Про статус народного депутата України».

Право на отримання компенсації вартості оренди (винайму) житла мають народні депутати, які не забезпечені житлом у Києві, і місце їх проживання, відповідно до реєстрації, розташоване на відстані понад 30 км від меж столиці. Хоча, за даними слідства, Білоцерковцю було де жити в столиці.

Нагадаємо, 15 жовтня НАБУ повідомило Білоцерковцю про підозру. Пізніше САП скерувала справу до суду.

Раніше в цій справі Бюро отримало доступ до документів НАЗК і до особової справи екснардепа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: