Суд відпустив екснардепа «Опоблоку» під заставу (доповнено)

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання детектива та прокурора про обрання запобіжного заходу екснародному обранцю.
Дмитро Колєсніков

Суд відпустив під 750 тисяч гривень застави колишнього народного депутата від фракції «Опозиційного блоку» Дмитра Колєснікова, якого НАБУ і САП підозрюють у зловживанні службовим становищем.

Таке рішення 21 грудня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомили «Слово і Діло» у САП.

Пізніше ВАКС також повідомив, що обрав екснардепу відповідний запобіжний захід. Так, суд повністю задовольнив клопотання НАБУ і САП. Крім застави на Колєснікова поклали низку обов'язків, а саме: повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками у даному кримінальному проваджені та здати на зберігання документи, які дозволяють виїзд за кордон.

За даними слідства, впродовж грудня 2014 – жовтня 2018 років екснардеп незаконно отримав із державного бюджету компенсацію витрат на винайм номеру у готелі «Київ» у сумі 738,74 тис. грн нібито через те, що не мав власного житла в столиці. Однак, як встановили детективи, насправді власне житло в столиці у народного депутата було і він свідомо приховав цей факт.

Нагадаємо, детективи повідомили про підозру Колєснікову. Також НАБУ повідомило про підозру Руслану Сольвару. 20 грудня Бюро вручило підозру ще одному колишньому депутату – Максиму Полякову.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: