Хабар детективу НАБУ: ексдиректору лісгоспу продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора про продовження обов'язків підозрюваному службовцю.

Суд продовжив до 29 червня дію обов'язків колишнього директора державного Гутянського лісового господарства Віктора Сиси, якого Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у дачі хабара детективу за закриття справи лісгоспу.

Таке рішення 27 травня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Сису затримали за підозрою у пропозиції хабара детективу НАБУ. За версією слідства, він пропонував ці гроші за вирішення питання про закриття кримінального провадження щодо протиправного відчуження значних обсягів деревини Гутянським лісгоспом. Цю справу НАБУ теж розслідує.

Пізніше Сису взяли під варту з альтернативою застави. Ці гроші за нього внесли і підозрюваний вийшов із СІЗО. Після чого на Сису поклали низку обов'язків: не відлучатися з місця проживання без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватись від спілкування зі свідками; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет. Пізніше суд зняв браслет.

У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків прокурор САП просив їх продовжити ще на два місяці. Вивчивши клопотання, суддя задовольнив його, продовживши лише на місяць.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: