Хабар голові ФДМ: суд вдвічі зменшив заставу бізнесмена

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив скаргу адвоката на продовження арешту луганського бізнесмена у справі підкупу голови ФДМ.
апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Суд вдвічі зменшив розмір застави луганського бізнесмена Віталія Колеснікова, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у дачі неправомірної вигоди голові Фонду державного майна Дмитру Сенниченку.

Таке рішення 2 червня ухвалила апеляційна палата Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, НАБУ затримало Валерія Троця, Віталія Колеснікова і Сергія Щербака за підозрою у дачі хабара голові Фонду держмайна. Пізніше суд взяв Колеснікова під варту із альтернативою 12,6 млн грн застави.

20 травня ВАКС продовжив арешт Колеснікова до 23 червня із альтернативою 12,61 млн грн застави. Не погодившись з таким рішенням, адвокат підозрюваного подав апеляційну скаргу, в якій просив змінити запобіжний захід Колеснікова. Зокрема, захисник просив застосувати до його клієнта будь-який запобіжний захід не пов'язаний з триманням під вартою.

Вивчивши скаргу, суддя задовольнив її частково. Судді вирішили зменшити заставу з 12,61 до 6,3 млн грн.

Як встановило слідство, затримані запропонували голові Фонду державного майна України $5 млн неправомірної вигоди в обмін на призначення на посаду директора ПАТ «Одеський припортовий завод» (99,5% акцій належать державі) наперед визначеної особи. За задумом призначений керівник державного підприємства нібито мав сприяти співробітництву між заводом і певним колом приватних компаній, пов'язаних із ініціаторами корупційного злочину.

Затримані планували надавати неправомірну вигоду частинами впродовж року з моменту досягнення домовленостей. Під час передачі першого траншу в $50 тисяч їх викрили детективи НАБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: