Справа Стерненка: під Шевченківський суд стягнули поліцію

Читать на русском
Під будівлю Шевченківського райсуду Києва в понеділок, 15 червня, де заплановано відновлення засідання для визначення запобіжного заходу екслідеру одеського Правого сектору Сергію Стерненку, стягнули правоохоронців.
Marian Kushnir/Facebook

Під будівлю Шевченківського райсуду Києва в понеділок, 15 червня, де заплановано відновлення засідання для визначення запобіжного заходу екслідеру одеського «Правого сектору» Сергію Стерненку, стягнули правоохоронців.

Відео з місця опублікував журналіст «Радіо Свобода» Мар'ян Кушнір у Facebook.

«Такий рух. Нацгвардійці, копи тощо. Просто не закінчуються. Вся вул. Дегтярівська в них. Не можуть розміститися. І це ще початок», - написав журналіст під роликом.

Нагадаємо, попереднє засідання супроводжувалося декількома сутичками між правоохоронцями і групою підтримки Стерненка. Тим часом, про готовність взяти Сергія на поруки заявили близько 200 осіб.

Екслідеру одеського «Правого сектора» Сергію Стерненку в четвер, 11 червня, повідомили про підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї.

15 травня стало відомо, що двом чоловікам, які у 2018 році напали в Одесі на Стерненка, оголосили підозру. Дії підозрюваних кваліфіковані як хуліганство, вчинене із застосуванням зброї чи іншого предмета, пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень.

У 2018 році на Стерненка було скоєно відразу три замахи, під час третього, 24 травня, загинув нападник. Поліція розслідує загибель нападника як умисне вбивство. Стерненко стверджує, що захищався.

6 травня в дев'яти містах України відбулися акції на підтримку Стерненка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: