Стерненку повідомили про підозру у вбивстві

Читать на русском
Екслідеру одеського Правого сектору Сергію Стерненку в четвер, 11 червня, повідомили про підозру в умисному вбивстві і незаконному носінні холодної зброї.
Лівий берег

Екслідеру одеського «Правого сектору» Сергію Стерненку в четвер, 11 червня, повідомили про підозру в умисному вбивстві і незаконному носінні холодної зброї.

Про це сам Стерненко повідомив у Facebook.

Сам Стерненко заперечує факт вбивства, наполягаючи на тому, що це була самооборона.

«Щодо ножа, є кілька експертиз, які встановлюють, що він не є холодною зброєю», - написав він.

В СБУ прокоментували вручення підозри, зазначивши, що розслідування справи Стерненка давно перейшло з суто юридичної площини в політико-інформаційну.

«Дійсно, як свідчать матеріали справи, можна говорити про те, що І.Кузнєцов і О.Ісайкул мали на меті залякати і нанести тілесні ушкодження С.Стерненку. Тому дії нападників слідчими були кваліфіковані за ст. 296 ч. 4 КК. Захищаючись, громадський активіст лівою рукою прикривався від ударів, а правою - наносив удари ножем. Як встановило слідство, О.Ісайкул отримав різану рану передньої черевної стінки, а І.Кузнєцов - проникаюче колото-різане поранення живота. Відзначаємо, що такі дії С.Стерненка можуть відповідати поняттю необхідна оборона. Однак його подальші дії ставлять під сумнів вищезгадану версію. Оскільки І.Кузнєцов зник з місця події, напад на Стерненка вважається закінченим - його життю і здоров'ю вже нічого не загрожувало. Однак Стерненко побіг за Кузнєцовим, наздогнав його і завдав кількох поранень, зокрема удар ножем в серце, який і призвів до смерті. Тіло І.Кузнєцова було знайдено майже в 100 метрах від місця першої сутички. Тобто заяви про те, що С.Стерненко поранив І.Кузнєцова під час самооборони, а згодом ніяких ран не завдавав, не відповідають дійсності», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що проведена під час досудового розслідування експертиза довела версію про умисне вбивство.

«Також сумнівно виглядають слова С.Стерненка, що він завдав смертельні поранення ножем, який нібито відібрав у І.Кузнєцова та О.Ісайкула. ​​Сергій особисто підтвердив приналежність йому ножа на власній онлайн-трансляції в мережі Facebook з місця події», - додали в СБУ.

Раніше Стерненко повідомив, що до нього прийшли правоохоронці із ухвалою суду про примусовий привід до Служби безпеки України.

Нагадаємо, 15 травня стало відомо, що двом чоловікам, які в 2018 році напали в Одесі на Стерненка, оголосили підозру. Дії підозрюваних кваліфіковані як хуліганство, вчинене із застосуванням зброї чи іншого предмета, пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень.

У 2018 році на Стерненка було скоєно відразу три замахи, під час третього, 24 травня загинув нападаючий. Поліція розслідує загибель нападника як навмисне вбивство. Стерненко стверджує, що захищався.

6 травня о дев'яти містах України пройшли акції на підтримку Стерненка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: