Активіст Стерненко заявив, що йому не вручили підозру

Читать на русском
Активіст Сергій Стерненко заявив, що він не отримав підозру, для вручення якої його викликали до СБУ.

Активіст Сергій Стерненко заявив, що він не отримав підозру, для вручення якої його викликали до СБУ.

Про це він та його адвокат повідомили у Facebook.

«Слідчий викликав повісткою, а сам сховався і не вийшов. Паралельно ще й мені шиють ст. 263 — носіння холодної зброї - побутовий ніж, який в Україні є у вільному продажі та який не є холодною зброєю», — написав Стерненко.

За словами його адвоката Віталія Коломійця, у підозрі, яку готували Стерненку, «умисність» заподіяння смерті Кузнецову хотіли обґрунтовувати тим, що Стерненко спеціально для цього носив із собою «холодну зброю» — ніж. Хоча, наголошує адвокат, такі ножі «вільно продаються в усіх зброярських мережах і в інтернет-магазинах».

«Прийшли сьогодні під СБУ і поцілували клямку. Попри те, що ми нікого не кликали, але все ж під СБУ зібралося зо три десятки блогерів і журналістів. Підозру знову не вручили, можливо, в СБУ все ж таки вирішили прислухатися до здорового глузду і букви закону про належне повідомлення особи про таку важливу процесуальну дію. А можливо вирішили взяти час і поміняти текст повідомлення про підозру», — повідомив Коломієць.

Раніше Стерненко заявляв, що підозру йому підготували за ст. 115 — умисне вбивство. Тоді він наголосив, що не зможе з’явитися в СБУ через об’єктивні причини.

Нагадаємо, 15 травня стало відомо, що двом чоловікам, які в 2018 році напали в Одесі на Стерненка, оголосили підозру. Дії підозрюваних кваліфіковані як хуліганство, вчинене із застосуванням зброї чи іншого предмета, пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень.

У 2018 році на Стерненка було скоєно відразу три замахи, під час третього, 24 травня загинув нападаючий. Поліція розслідує загибель нападника як навмисне вбивство. Стерненко стверджує, що захищався.

6 травня о дев'яти містах України пройшли акції на підтримку Стерненка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: