Стерненка викликали в СБУ для вручення підозри

Читать на русском
Колишнього лідера одеського осередку «Правого сектора» Сергія Стерненка викликали в СБУ для вручення підозри в навмисному вбивстві.

Колишнього лідера одеського осередку «Правого сектора» Сергія Стерненка викликали в СБУ для вручення підозри в навмисному вбивстві.

Сам Стерненко в Facebook опублікував повістку, згідно з якою його викликають як свідка 9 червня в о 10:00 ранку до Головного слідчого управління СБУ для вручення письмового повідомлення про підозру.

«Слідчому я вже направив відповідь, що не можу з'явитися з об'єктивних причин: виклик отриманий за 2 дні до дати, на яку викликають, а КПК в ст. 135 вказує, що має бути мінімум 3 дні. За такий термін (враховуючи ще, що завтра вихідний) я не встигну підготуватися до вручення підозри і залучити захисників. Тому якщо їм потрібно, щоб я з'явився, нехай викликають на іншу дату, щоб я міг належним чином реалізувати своє право на захист», - заявив Стерненко.

За його словами, підозру підготували по ст. 115 - навмисне вбивство.

Нагадаємо, 15 травня стало відомо, що двом чоловікам, які в 2018 році напали в Одесі на Стерненка, оголосили підозру. Дії підозрюваних кваліфіковані як хуліганство, вчинене із застосуванням зброї чи іншого предмета, пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень.

У 2018 році на Стерненка було скоєно відразу три замахи, під час третього, 24 травня загинув нападаючий. Поліція розслідує загибель нападника як навмисне вбивство. Стерненко стверджує, що захищався.

6 травня о дев'яти містах України пройшли акції на підтримку Стерненка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: