Нападникам на Стерненка оголосили підозру – ЗМІ (доповнено)

Читать на русском
Двом чоловікам, які у 2018 році напали в Одесі на екс-лідера місцевого осередку Правого сектору Сергія Стерненка, оголосили підозру.

Двом чоловікам, які у 2018 році напали в Одесі на екс-лідера місцевого осередку «Правого сектору» Сергія Стерненка, оголосили підозру.

Про це розповіли УП, у правоохоронних органах та близький до ходу розслідування

Підозра оголошена мешканцям Одеської області Олександру Ісайкулу та Івану Кузнєцову. Останній під час сутички загинув від поранень, нанесених Стерненком.

За словами проінформованих співрозмовників «Слово і діло», Ісайкулу та Кузнєцову повідомили про підозру в хуліганстві (ст. 296 Кримінального кодексу України). Водночас у документі не прописано, що Стерненко отримав поранення долоні в ході нападу, а Кузнецов – у серце.

Також слід зазначити, що Ісайкул втік з України. Згідно даних розшукового обліку Міністерства внутрішніх справ України, особа з таким прізвищем не перебуває в розшуку.

Ми писали, що активіста Сергія Стерненка викликають до Служби безпеки України нібито для вручення підозри.

Раніше стало відомо, що генеральний прокурор Ірина Венедиктова впевнена, що одеському активісту Сергію Стерненку вручать повідомлення про підозру, але поки невідомо за якою саме статтею Кримінального кодексу України.

За словами генпрокурора, слідчі отримали результати експертизи тощо ній буде визначена кваліфікація правопорушення.

Нагадаємо, на активіста Стерненка вперше здійснено напад 7 лютого 2018 року.

Вдруге в нього стріляли 1 травня 2018 року.

Останній напад відбувся 24 травня того ж року, під будинком, в якому проживає Стерненко. Один з нападників загинув в результаті оборони. Іншого - затримали.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: